Wie ben ik ?

 

Na 10 jaar in de leer te zijn geweest bij Auk Bakker uit Groningen heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Na het afronden van de intensieve opleiding ben ik mijn eigen couture-atelier begonnen.

Nanou Germain Couture was geboren en ik specialiseerde me in het vervaardigen van exclusieve damesmaatkleding. Omdat er veel vraag was naar deeltijd modevakopleidingen en naaicursussen in het noorden van Nederland, ben ik in maart 2016 begonnen met overdracht van kennis. Sinds november 2016 ben ik een erkend leerbedrijf. Vanaf mei 2017 zal ik ROC-leerlingen mode-maatspecialist begeleiden tijdens hun stage periode.

Via de branchevereniging van modeambachten blijf ik op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het vakgebied. Tevens ben ik aangesloten bij Danckaerts modevakscholen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in patroontekentechniek.

Tijdens mijn opleiding heb ik les gehad volgens het Danckaerts patroontekensysteem en de volgende diploma’s behaald:

  • Costumière
  • Coupeuse dames- en mantelvak
  • Coupeuse lingerie en herenkleding
  • Lerares lingerie
  • Totaal lerares Danckaerts

                                                

Mijn kleding wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, zowel met machines als met de hand. In mijn kledingstukken zoek ik altijd naar het karakter van de klant en het doel van het kledingstuk, daar voeg ik dan wat van mijn magie aan toe. Het doel is het overtreffen van de wensen en verwachtingen van mijn klanten om ze op hun eigen manier te laten stralen en schitteren.

Mijn vrije werk kan ik omschrijven als modern klassiek en architectonisch, waarin ik zoek naar de spanning en schoonheid van lijnen en ronde natuurlijke vormen. Mijn inspiratie vind ik in grafische ritmes en wiskundige reeksen in de natuur, waarbij ik altijd rekening houd met de gulden snede. Verder vind ik het erg belangrijk om zo natuurlijk mogelijk te werken en een zo klein mogelijke voetprint achter te laten. Dit wordt behaald door het atelier te voorzien van schone en duurzame energie, biologische producten waar mogelijk en het gebruik van vintage materialen.

Mijn kledingstukken worden graag gedragen door mensen met een oog voor schoonheid en duurzaamheid. Daarbij kan het gaan om klassieke musici, bezoekers van rode-loperevents en societyfeesten, maar ook om zakenvrouwen die graag een mooi modern klassiek damespak willen dragen.