Het ontwerp- en pastraject

Tijdens ons eerste gesprek zullen we een aantal zaken bespreken zoals; silhouet, kleuren en materialen keuze en zal er een eerste ontwerpschets worden gemaakt. Na twee weken is het uitgewerkte ontwerp klaar , die speciaal voor u is ontworpen, zodat dit overeenkomt met uw verwachtingen. Mocht u nog vragen hebben of evt. dingen willen veranderen, laat het mij dan weten zodat ze beantwoord en/of verandert kunnen worden.

Het maatnemenIMG_0121

Wanneer u een jurk of kledingstuk laat maken zonder korset binnenwerk, wordt er van u verwacht dat u goed zittend ondergoed draagt tijdens het maat nemen. Hier overheen zullen uw maten worden genomen. Het maat nemen duurt ongeveer 1 uur.

Aan de hand van uw unieke maten, zal een pasmodel gemaakt worden om inzicht te krijgen in de vorm van uw lichaam. U wordt dan weer op het atelier uitgenodigd om dit model te passen. Ook dit duurt ongeveer 1 uur.

Nu ga ik aan de slag met het patroon van uw kledingstuk. Waarna ik hem zal uitvoeren in een toile, dat wil zeggen uw kledingstuk wordt uitgevoerd in een ongebleekte katoen. Nu is het weer tijd om op het atelier te komen om de toile aan te passen.

Tijdens deze pas zal ik toetsen of de toile overeenkomt met uw verwachtingen van uw kledingstuk en zal de pasvorm worden gecontroleerd. Diverse kleine aanpassingen kunnen nog worden gedaan. Zijn het echter grote aanpassingen ten opzichte van het overeengekomen ontwerp, dan moet ik daar extra tijd voor in rekening brengen. Wanneer alles naar wens is en/of besproken, kunnen we zeggen dat de ontwerpfase is afgerond. Een pas sessie duurt gemiddeld 1,5 uur, u mag maximaal 2 mensen meenemen tijdens het passen.

Het moment is aangebroken waarop ik uw kleding ga maken van de door u gekozen stof. Halverwege het maakproces wordt u nogmaals op het atelier uitgenodigd om uw kledingstuk voor de eerste keer door te passen.

Tijdens deze passessie zullen we de pasvorm controleren en een aantal andere kleine dingen bespreken. U krijgt nu al een goed beeld van hoe het eindresultaat eruit zal zien. Zo’n passessie duurt gemiddeld 1,5 uur, U mag maximaal 2 mensen meenemen.

Het kledingstuk wordt nu verder afgemaakt volgens de afspraken die we tijdens de eerste passessie hebben gemaakt. Eventueel is het mogelijk om nog een tweede pas sessie af te spreken. Wanneer uw kledingstuk klaar is, maak ik een afspraak en kunt u hem nog even aanpassen en mee nemen naar huis.

Lees in dit artikel hoe het ontwerpproces te werk kan gaan.

Mocht u verder nog vragen of aanvullingen hebben, hoor ik het uiteraard heel graag.